Про підтримку Всеукраїнської програми ментального здоров’я "Ти як?"

ВИГОТОВЛЕННЯ ЛЯЛЬКИ-МОТАНКИ СВОЇМИ РУКАМИ



Виготовлення ляльки-мотанки своїми руками - це не лише захоплююча творча розвага, але і корисний процес для дітей молодшого шкільного віку, до якого з задоволенням долучалися учні початкових класів в межах Тижня психології в закладі.

Ця давня традиція має численні переваги. Вона розвиває моторику, уяву та креативність дитини, а також сприяє її емоційному самовираженню.

Крім того, під час виготовлення ляльки-мотанки діти вчаться працювати з різними матеріалами та використовувати власні ідеї для створення унікальних образів.

Лялька-мотанка може стати улюбленою іграшкою, яка не лише приносить радість, але й надихає на подальшу творчу діяльність.

#Гімназія_Інтелект_КМР 

#Ти_як_Кіровоградщина 

#Освіта_Кропивницької_Громади 

#ментальне_здоровя



"ЛІТЕРАТУРНИЙ ПАЗЛ"



На перервах учні початкових класів закладу з залюбки долучаються до такої цікавої форми роботи, складаючи частинки малюнків за сюжетами казок.

Це креативний метод, який сприяє розвитку мовленнєвих, моторних навичок, логічного мислення, а також фантазії та творчості дітей.

Учні мають можливість відтворити сюжет казки або історії за допомогою власних малюнків, встановлюючи логічну послідовність подій і розвиваючи свою уяву.

#Гімназія_Інтелект_КМР 

#Ти_як_Кіровоградщина 

#Освіта_Кропивницької_Громади 

#ментальне_здоровя



РУХАНКИ НА СВІЖОМУ ПОВІТРІ



 Руханки на свіжому повітрі мають безліч корисних переваг для дітей. Ось деякі з них:
☝ допомагають збільшити витривалість, розвивають м’язи;
☝ поліпшують координацію та реакцію;
☝ сприяють взаємодії між дітьми, розвивають емоційний інтелект.

Члени Учнівської ради самоврядування закладу періодично виконують руханки на свіжому повітрі з учнями початкової школи.

Відкрите просторове середовище надає дітям більше можливостей для розвитку творчості та уяви. Вони можуть придумувати нові ігри, досліджувати природу, розвивати фантазію.

Проведення часу на свіжому повітрі допомагає знижувати ризик захворювань дихальних шляхів, таких як астма, оскільки чисте повітря сприяє здоров’ю легенів.

#Гімназія_Інтелект_КМР 

#Ти_як_Кіровоградщина 

#Освіта_Кропивницької_Громади 

#ментальне_здоровя



АРТТЕРАПЕВТИЧНА ВПРАВА "ЧАРІВНІ ПЛЯМИ"


З метою підтримки ментального здоров’я здобувачів освіти психологічною службою закладу проводиться арттерапевтична вправа "Чарівні плями" з учнями початкових класів.

Вправа "Чарівні плями" має на меті:
☝ розвинути творчу уяву школярів;
☝ усунути психоемоційне напруження;
☝ розвинути творче мислення;
☝ гармонізувати у дітей емоційний фон.

Вправу рекомендується виконувати дітям від 4 років.

#Гімназія_Інтелект_КМР 

#Ти_як_Кіровоградщина 

#Освіта_Кропивницької_Громади 

#ментальне_здоровя



РАНКОВІ РУХАНКИ


Ранкова руханка дозволяє остаточно прокинутись, розім’яти м’язи, доставити порцію кисню до всіх клітин тіла - тому після неї з’являється відчуття зарядженості на весь день.

Члени Учнівської ради самоврядування закладу періодично виконують ранкові руханки з учнями початкової школи.

Щоденна рухова активність - це запорука не лише фізичного, але й психологічного здоров’я, оскільки:
☝ знижує дратівливість і тривожність;
☝ додає впевненості в собі;
☝ сприяє соціальній інтеграції в учнівське середовище;
☝ уникнути гіподинамії;
☝ усунути напруження та розслабитись;
☝ перемкнути увагу;
☝ підняти настрій.

#Гімназія_Інтелект_КМР 

#Ти_як_Кіровоградщина 

#Освіта_Кропивницької_Громади 

#ментальне_здоровя 


ПРО АКТИВНУ УЧАСТЬ ТА ВСЕБІЧНУ ПІДТРИМКУ ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ ПРОГРАМИ МЕНТАЛЬНОГО ЗДОРОВ’Я "ТИ ЯК?"


Усі ми час від часу відчуваємо тривожність. Зазвичай хвилювання через певні події чи буденні клопоти триває недовго - від кількох хвилин до кількох днів. Але для деяких тривожність - це не просто напружений день чи занепокоєння.
Як наслідок тривалого стресу тривожність може тривати протягом тижнів, місяців і навіть років. Може переростати у тривожний розлад і заважати людині жити повноцінним життям.
Пам’ятаймо про це й поважаймо одне одного.
Якщо ви чи ваші близькі страждаєте на постійну тривожність, спробуйте вправи й техніки для заспокоєння, переконайтеся, що достатньо відпочиваєте, повноцінно харчуєтеся, знаходите час для себе. Якщо вам не вдається подолати тривожність самотужки, не соромтеся звернутися до фахівця.

Посилання на офіційну сторінку Програми: https://www.howareu.com/

#Гімназія_Інтелект_КМР 

#Ти_як_Кіровоградщина 



Національна гаряча лінія для дітей та молоді від Громадської організації "Ла Страда-Україна" працює з 2013 року. Вона цілодобова та безкоштовна.

За вказаними номерами можна поспілкуватися з психологами, соціальними працівниками чи педагогами, і навіть юристами - обговорити ваш стан, поділитися тривогами або є отримати консультацію з приводу порушення ваших прав.

Усі консультації надаються анонімно та конфіденційно.



З чого розпочати пошуки психолога? З двох речей. Перша - усвідомлення того, що психолог - не чарівник, і питання, які ви маєте до нього, не зникнуть за помахами палички. Робота з терапевтом - це насамперед робота над собою, яка вимагатиме часу та зусиль.
Друга важлива річ - розуміння, який саме спеціаліст вам потрібен.
☝ Сімейний психолог допоможе розплутати складні стосунки в родині, з’ясувати, чому виникають конфлікти з близькими.
☝ Дитячий або підлітковий психолог виявить проблеми дитини, допоможе пройти перехідний період дорослішання, налагодити стосунки з однолітками тощо.
☝ Особистий психолог допоможе здолати ваші страхи й хвилювання, знайде причини їхнього виникнення, навчить приймати й проживати емоції.

Посилання на офіційну сторінку Програми: https://www.howareu.com/



На замовлення Третього саміту перших леді та джентльменів британська компанія Alligators Digital провела глобальне соціологічне дослідження серед жителів 11 країн. Відповіді дозволили частково описати, як сприймають ментальне здоров’я в Україні та світі.
До Всесвітнього дня ментального здоров’я, який відзначають 10 жовтня, поділимося деякими спостереженнями. Одні засмучують, інші надихають, та усі вони - маркери для розуміння, до чого ми прагнемо і над чим ще слід попрацювати.
☝ Одне з опитувань показує, що певний вплив війни на собі відчувають і в Німеччині, Польщі, США. Що ж до України, наразі через постійний стрес кожен 2-й її житель почувається значно гірше, ніж кілька років тому.
Ментальне здоров’я є одним з найбільших викликів сьогодення. Розуміння, що таке стрес, навички самодопомоги та усвідомлення того, що звернутися по допомогу - це не соромно, стають не просто важливими, а життєво необхідними.

Посилання на офіційну сторінку Програми: https://www.howareu.com/





Коментарі

Дописати коментар